Előzetesben maradnak a Molotov-koktélos támadás gyanúsítottjai

Vágólapra másolva!
A bíróság döntése szerint előzetes letartóztatásban maradnak azok a polgárőrök, akik a gyanú szerint júniusban Molotov-koktélt dobtak három, romák lakta házra. A rendőrség szerint több bizonyíték, illetve egyikük beismerő vallomása is alátámasztja bűnösségüket.
Vágólapra másolva!

Újabb két hónappal meghosszabbította a székesfehérvári városi bíróság a Pátkán történt Molotov-koktélos támadás gyanúsítottjainak előzetes letartóztatását - közölte Gieszné Boda Orsoly, a Fejér Megyei Bíróság szóvivője. Pátkán - ahol mintegy 130-140 roma él - június 3-ra virradóra Molotov-koktélt dobtak három, romák lakta házra.

A támadásban senkinek nem esett bántódása, de az azt követően kialakult dulakodásban egy ember megsérült, egy szobában pedig, ahol gyerekek aludtak, tűz keletkezett. A gyújtogatással három helybéli polgárőrt gyanúsítanak, ők több emberen elkövetett emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt vannak előzetes letartóztatásban.

A történtek annak idején megbolygatták a falu életét, és mint lakossági fórumokon többen is kijelentették, mindaddig hisznek polgárőreik ártatlanságában, míg azt megdönthetetlenül meg nem cáfolják. A rendőrség korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a három fogvatartottal szemben "a rendőrség megalapozott gyanúját a személyi, tárgyi és okirati bizonyítékok mellett az egyik gyanúsított részletes, a bűncselekmény többi résztvevőjének szerepét is feltáró vallomása is alátámasztja."