Nem volt nyilvános a fajtalankodással vádolt tanár tárgyalása

Vágólapra másolva!
Zárt tárgyalást rendelt el a Szarvasi Városi Bíróság kedden a szemérem elleni erőszakkal vádolt volt szarvasi tanár ügyében. A vádlottak és a sértettek védőinek kérésére döntött úgy Szőke Tíborné bírónő, hogy a nyilvánosság kizárása mellett folytatja a per tárgyalását.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a pedagógus az elmúlt esztendő júniusában egy szlovákiai táborozáson vett részt tanítványaival, ahol a reggeli ébresztők előtt, legkevesebb három alkalommal fajtalankodott egyik tízéves fiú tanítványával.

A vádlott szintén a szlovákiai táborban beszélte meg egy másik, akkor 14 éves fiúval, hogy megmutatja neki méhésztelepét. A táborból való hazaérkezésüket követően, a későbbi sértett felhívta a tanárát, és megbeszélték, hogy egy júliusi napon közösen mennek a méhésztelepre. A telepen a pedagógus valóban mesélt a méhek életéről, majd fajtalankodásra vette rá a gyereket, amit le is fotózott. A pedagógus, mielőtt hazaindultak, megígértette a gyerekkel, hogy mindez az ő titkuk marad, ám a fiú otthon elmesélte édesanyjának, aki értesítette az iskolát.

Az eset tavaly nagy vihart kavart a szülők körében már csak azért is, mert a technika-, tánc- és drámaoktatást végző, valamint kerámia és furulya szakkört vezető, és 2001 augusztusa óta az intézményben dolgozó pedagógus mind a gyermekek, mind a szülők körében népszerűségnek örvendett. Miután azonban az eset kiderült, 2007. július 18-án felfüggesztették állásából a férfit.