Fodor: Hiú ábránd az SZDSZ megosztása

Vágólapra másolva!
Helyenként éles vita folyt az SZDSZ csütörtöki kihelyezett frakcióülésén a Fejér megyei Velencén - értesült a távirati iroda szabad demokrata forrásokból. Fodor Gábor pártelnök szerint viszont hiú ábránd azt gondolni, hogy meg lehet osztani az SZDSZ-t.
Vágólapra másolva!

A zártkörű megbeszélésen a frakciótagok egy része szóvá tette, hogy a párt ügyvivői testülete az ő megkérdezésük nélkül döntött a szakértői kormány ötletéről.

A felszólalók jelentős része a szakértői kormány felvetése ellen foglalt állást és élesen kritizálta a pártelnök utóbbi időben tett nyilatkozatait, amelyek véleményük szerint meggondolatlanok és követhetetlenek voltak. Emellett felvetették, hogy a jövőben a pártnak a tartalmi politizálást kell előtérbe helyeznie, és az ország egészét érintő fontos ügyekkel, például a gazdaság- és szociálpolitika kérdéseivel kell foglalkoznia.

Név nélkül nyilatkozó szabad demokrata források arról is beszéltek, hogy a frakcióülés résztvevői egyúttal megerősítették, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Megegyezés című megoldási javaslatát továbbra sem tekintik tárgyalási alapnak.

Fodor Gábor pártelnök csütörtökön este azt nyilatkozta, hogy "jó és hasznos vita folyt a frakcióülésen." Elmondása szerint itt is, mint a viták során általában, sokféle álláspont elhangzik, és ezek közül néhányat kiemelni "színtiszta politikai manipuláció".

A délutáni megbeszélés alapján Fodor Gábor azt a következtetést vonta le, hogy megerősödött az SZDSZ egysége. Véleménye szerint ezért hiú ábránd azt gondolni, hogy meg lehet osztani az SZDSZ-t.