Láncfűrészes tévelygőt fogtak az M1-esen

Vágólapra másolva!
Ivott, feltehetően kábítószert fogyasztott, nem volt autópálya-matricája, egy láncfűrésszel próbálta feldarabolni saját autóját, aztán pedig égő csikket akart bedobni egy benzines kannába az a német-osztrák állampolgár, akit péntek délelőtt állítottak meg az M1-es autópályán. Németországba indult rokonaihoz, Tatánál eszmélt.
Vágólapra másolva!

Alkoholt ivott és kábítószert is fogyasztott az a német-osztrák állampolgár, akit pénteken délelőtt vettek őrizetbe a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei. A 27 éves férfi az M1-es autópályán közlekedett, mikor az Állami Autópálya-kezelő munkatársai megállították, mert matrica nélkül használta az autópályát.

Az ellenőrök úgy látták, a férfi bódult állapotban van, illetve ön- és közveszélyesen viselkedik, ezért értesítették a rendőrséget. A férfi az autóból kiszállva egy láncfűrésszel akarta feldarabolni autóját, majd cigarettacsikket akart dobni egy benzines kannába. A rendőrök a tatai kapitányságra kísérték, ahol gépjárművét is átvizsgálták. Az utastérben 3,9 gramm kábítószergyanús anyagot találtak.

A német állampolgár elmondta, hogy csütörtökön indult el az ausztriai Hochenbergből, és Frankfurtba akart menni rokonához. Mivel indulás előtt már elszívott 6 szál cannabist tartalmazó cigarettát és vezetés alatt folyamatosan alkoholt ivott, elvesztette tájékozódási képességét. Pénteken arra lett figyelmes, hogy német nyelvű táblák helyett magyar feliratozást lát mindenhol.

A férfit hétfőn gyorsított eljárással bíróság elé állították. A bíróság 180 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.