Ki kell engedni a börtönből a fekete sereg vezetőjét

Vágólapra másolva!
Házi őrizetbe kerül az alvilágban fekete seregként számon tartott bűnözői csoport feltételezett vezetője és két társa, akik eddig előzetes letartóztatásban voltak. Péntektől a számukra kijelölt lakást csak a bíróság engedélyével hagyhatják el, ezt a rendőrség naponta legalább háromszor ellenőrizni fogja őket. A bandát teszik felelőssé többek között a fővárosi Colosseum diszkóban történt lövöldözésért, Ragyás Tóni meggyilkolásért.
Vágólapra másolva!

Házi őrizetbe kerül pénteken M. Róbert, az alvilágban fekete seregként ismert bűnözői csoport feltételezett vezetője és két társa. Eddig előzetes letartóztatásban voltak, ezt a Fővárosi Bíróság csütörtökön házi őrizetre változtatta, így a három férfi - akik egy büntetőügy első-, ötöd- és tizenkilencedrendű vádlottjai - pénteken hagyhatják el a büntetés-végrehajtási intézetet. A házi őrizetre kijelölt lakást és az ahhoz tartozó bekerített teret csak a bíróság engedélyével hagyhatják el, a rendőrség naponta legalább háromszor ellenőrizni fogja őket.

Kettejük esetében azért kellett elrendelni a házi őrizetet, mert már három éve előzetes letartóztatásban voltak, a törvény szerint ez maximálisan ennyi ideig tarthat. Harmadik társuknál pedig az volt az indok, hogy az eljárás olyan okból húzódik el, ami az ő cselekményével nincs összefüggésben.

Az ügy 28 vádlottja közül jelenleg hárman vannak előzetes letartóztatásban, többen pedig házi őrizetben. "Indokolatlannak tűnik a pánikkeltés a média részéről, ami arra irányul, hogy veszedelmes bűnözők kerülnek szabadlábra" - jegyezte meg a bíró.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2006. júniusában jelentette be, hogy elfogták azt a bűnözői kört, amely felelős az alvilágban Ragyás Tóniként ismert férfi megöléséért, és más súlyos bűncselekmények elkövetéséért. A rendőrség szerint M. Róbert adott utasítást arra is, hogy egy pénzügyi vita miatt öljék meg az egyik ellenérdekelt csoport vezetőjét, később emiatt lövöldözés volt a fővárosi Colosseum diszkóban. Ugyancsak M. Róbert adott utasítást egy mátészalkai vállalkozó megölésére is. M. Róbert és 26 társának büntetőpere 2007 tavaszán kezdődött a Fővárosi Bíróságon.