Később szavaz az MSZP a tisztújításról

Vágólapra másolva!
A korábbi tervekkel ellentétben mégsem a szeptember végi választmányi ülésen szavaznak az MSZP vezetői a tisztújító kongresszus összehívásáról - írja a Népszabadság. Ennek oka, hogy Gyurcsány Ferenc korábban rendkívüli kongresszus összehívását kezdeményezte.
Vágólapra másolva!

Lekerült az MSZP választmánya hóvégi ülésének napirendjéről a tisztújító kongresszus összehívása - olvasható a hétfői Népszabadságban. A párt vezetése a tisztújítás időpontjának kijelölésével megvárja a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-pártelnök által kezdeményezett rendkívüli kongresszust. A kongresszust október 11-én, a tisztújítást pedig várhatóan márciusban rendezik meg.

A pártban az eredeti elképzelés szerint szeptember 27-én döntött volna a választmány a tavasszal esedékes tisztújító kongresszus összehívásáról, ám a döntést elnapolták, és a kongresszusról várhatóan csak október 18-a környékén hoznak határozatot.

Ennek oka - írja a Népszabadság -, hogy Gyurcsány Ferenc korábban rendkívüli kongresszus összehívását kezdeményezte. A lapnak Simon Gábor választmányi elnök megerősítette: a párt parlamentjének számító választmány szeptember 27-i ülésén nem kerül napirendre a tisztújító kongresszus összehívása.