Kirúgták itthon is az Angliában eltiltott magyar orvost

Vágólapra másolva!
Elbocsátották a szegedi klinikáról azt az orvost, akinek Angliában felfüggesztették működési engedélyét a betegek félrediagnosztizálása miatt. A magyar orvos - noha a vizsgálat már egy éve folyt ellene - erről nem számolt be szegedi munkahelyén - adta hírül a TV2 Tények.
Vágólapra másolva!

Közös megegyezéssel távozott a szegedi klinikáról az a magyar orvos, akinek Angliában felfüggesztették működési engedélyét, miután rosszul diagnosztizált több tucat beteget - adta hírül a TV2 Tények. A hírműsorban Mikó Tivadar, a szegedi Pathológiai Intézet igazgatója közölte, az angliai vizsgálat már egy éve megkezdődött, ám munkatársa - jóllehet kötelessége lett volna - nem szólt erről munkahelyén.

"A kolléga belátta, hogy elmulasztotta a tájékoztatási kötelezettségét, és egyetértettünk abban, hogy a közalkalmazotti munkaviszonyát azonnali hatállyal, kölcsönös megegyezéssel megszüntetjük" - mondta a TV2-nek Mikó.

Az érintett orvos, Zs. Tóth Endre - aki Angliában 43 esetben állított ki aggályos diagnózist, egyebek mellett nem ismert fel egy rákos daganatot -, nem nyilatkozik, a TV2-nak csak annyit mondott: "Azt gondolom, mindenki hibázhat, emberek vagyunk."

A műsorban megszólalt az Egészségügyi Felügyelet elnöke, aki szerint a hibái ellenére nem tehetnek semmit az orvos ellen, Magyarországon, ha kap munkát, ugyanúgy dolgozhat tovább. Az egészségügyi minisztérium a hivatalos papírokra vár az ügyben.

A műsorban beolvasták az angliai vizsgálat megállapításait, ezek szerint az orvos többek között "a páciensekre folyamatos veszélyt jelent".

Az orvos tavaly február és július között dolgozott kórszövettani konzultánsként egy kórházban Llanelliben. Ez alatt például nem ismerte fel, hogy egy beteg lábán lévő szemölcs rákos burjánzásnak indult, de félrediagnosztizált súlyos bélrendszeri és májbetegségeket is.