Franciaországban fogták el a magyar csalót

Vágólapra másolva!
Magyar csalót fogtak el Franciaországban. A férfi nem törtlesztette autóvásárlási hiteleit, így próbált megélni. A gyanú szerint 50 millió forint kárt okozott.
Vágólapra másolva!

Franciaországban fogtak el pénteken egy toplistás nyíregyházi bűnözőt, aki ellen hat európai elfogatóparancsot adtak ki. Az akciót a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának információi alapján hajtották végre - közölte Fülöp Gergely, a rendőrség nyírségi szóvivője.

A 30 éves fiatalembert elsősorban gépjárműhitelekkel kapcsolatos csalások, valamint sikkasztás és okirat-hamisítás miatt keresték. Emellett nem kezdte meg két és fél éves jogerősen kiszabott börtönbüntetését sem, így a megyei tízes körözési listán szerepelt - mondta a szóvivő.

A nyíregyházi férfi tartózkodási helyét a szabolcsi nyomozók derítették ki, majd értesítették az Interpolt. A bűnözőt csütörtök este Franciaországból repülőgéppel hozták Budapestre, onnan pedig Nyíregyházára vitték kihallgatni.

A szóvivő szerint a férfi társai - ismerősök, családtagok - segítségével autó- és motorvásárlási hiteleket vett fel, összesen több mint 50 millió forint értékben. Ehhez hamis munkáltatói igazolásokat birtokló hajléktalanokat is felhasznált.

A törlesztőrészleteket nem fizette senki, a bankok nem tudták behajtani követeléseiket. Nem egy esetben a járműveket el is adták az elkövetők. A szóvivő szerint a bűntársak nagy részét már korábban elfogták, a nyíregyházi fiatalembernek viszont sikerült külföldre szöknie.