Előzetesben az ózdi gyilkosság gyanúsítottja

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba került az ózdi kettős gyilkosság gyanúsítottja, aki a vád szerint lelőtte hitelezőjét és annak 9 éves kislányát. A 23 éves férfinek 3 millió forintos tartozása volt, és előre kitervelte a gyilkosságot. A férfi a bíróság előtt megbánta tettét.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezte vasárnap a Miskolci Városi Bíróság azt a 23 éves férfit, akit az előre kitervelt ózdi kettős gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak - közölte Szabó József, a Borsod megyei bíróság szóvivője. A 23 éves férfi, akit azzal vádolnak, hogy megölte 53 éves hitelezőjét és annak 9 éves kislányát, a bíróság előtt azt mondta, megbánta tettét és tudomásul veszi a bíróság előzetes letartóztatásra vonatkozó döntését - mondta a szóvivő.

A férfi ellen előre kitervelten, aljas indokból, részben 14 év alatti személy sérelmére elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt kezdtek nyomozást. A nyomozás eredményeként kiderült, hogy az ózdi fiatalember az 53 éves férfinek nagyobb összeggel, mintegy 3 millió forinttal tartozott, de kintlévőségét nem akarta kiegyenlíteni. A vádlott ezért szerdán hitelezőjét egy ózdi telephelyre csalta, ahol egy vélhetően lőfegyvernek minősülő eszközzel végzett vele, majd a férfi kislányával is.

Az MTI információi szerint a fiatalember előre készült a bűncselekmény elkövetésére, hiszen a helyszínen eldugott fegyverrel követte el a gyilkosságot. A fegyvert és használatának körülményeit szakértő bevonásával vizsgálja a rendőrség.

Az MTI értesülése szerint az 53 éves férfi éppen lovagolni vitte a kislányát, és útközben fogadta a telefonhívást, amellyel későbbi gyilkosa a telephelyre csalta. Az adós a telephelyen lelőtte a férfit, és csak később vette észre a kocsiban tartózkodó kislányt. Az apa holttestét egy víztartályban, a kislányt az erdőben rejtette el.

Vereckei Csaba ezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője korábban a távirati irodának azt mondta: nem a klasszikus értelemben vett uzsorakölcsön áll az ózdi kettős gyilkosság hátterében, az elkövető pánikba esett és a szemtanú elhallgattatása miatt végzett áldozatának 9 éves kislányával.