Nemi erőszakkal gyanúsítanak egy 13 éves fiút

Vágólapra másolva!
Valószínűleg megerőszakolt egy 11 éves lányt egy 13 éves fiú az egyik soproni állami lakásotthonban. Az ügyben feljelentést tettek, a gyertmekvédő központ igazgatója szerint a gyermek hátrányos helyzete magyarázza az erőszakot.
Vágólapra másolva!

Belső vizsgálatot rendelt el és rendőrségi feljelentést tett a Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központ, miután az egyik soproni lakásotthonban élő 13 éves fiú valószínűleg megerőszakolt egy 11 éves kislányt - írja a Kisalföld című regionális lap. Az orvosi vizsgálat szerint maga az erőszak nem bizonyítható, ugyanakkor a szexuális aktus biztosan megtörtént, s mivel gyermekkorúakról van szó, ez mindenképpen bűncselekmény.

Az eset nem az otthonban, hanem az iskola és a lakás között, egy elhagyatott helyen történt. A házban a gyerekek mindig felügyelet alatt állnak, de külső iskolákba járnak, ahová nem kísérik el őket a nevelők.

Hegyi Attila, a megyei gyermekvédő központ igazgatója a Kisalföldnek elmondta, hogy a lakásotthonokban, családi környezetben élő állami gondozottak általában testvérként viszonyulnak egymáshoz, ideális helyzetben már egész kiskorban, 3-4 évesen összekerülnek. Hogy ebben az esetben az érintett fiú mégsem így viszonyult a kislányhoz, arra a gyerek szociálisan rendkívül hátrányos helyzete és az ebből eredő erőszakossága lehet magyarázat - mondta.

A trauma feldolgozásában pszichológus segíti majd a lakásotthon lakóit. Az otthonban 12 gyerek él, öt felnőtt foglalkozik velük. A gondozókon kívül fejlesztőpedagógus és pszichológus is segíti a bentlakókat.