Ámokfutó okozott halálos balesetet Sümegnél

Vágólapra másolva!
A rendőrök elől menekülve frontálisan ütközött egy másik járművel egy autós, aki pár órával korábban megállás nélkül elhajtott egy másik baleset helyszínéről. Az ámokfutó és a másik autó sofőrje meghalt, ketten - köztük egy kétéves kisgyerek - megsebesültek.
Vágólapra másolva!

Két ember vesztette életét abban a balesetben, amely csütörtökön este történt a 84-es főúton. Az egymással frontálisan összeütköző két autó egyikét az az autós vezette, aki egy Vas megyében okozott baleset helyszínéről megállás nélkül hajtott el, és az őt váró rendőrök elől menekült. Eközben Sümeg határában először nekicsapódott egy rendőrautónak, majd a szemből érkező autónak ütközött.

A baleset egyik áldozata maga az ámokfutó, egy 38 éves nemeskeresztúri férfi, a másik áldozat pedig a szemből érkező vétlen autós, egy nyirádi asszony volt, aki szintén a helyszínen vesztette az életét - közölte a Veszprém megyei rendőrség sajtóügyeletese, Bankó Magdolna. A szemtanúk elmondása szerint, és a helyszínen rögzített nyomok alapján a férfi valószínűleg szándékosan tért át az úttest túloldalára. A másik autóban utasként helyet foglaló férfi és egy kétéves kisgyermek súlyos sérüléseket szenvedett, őket kórházba szállították.

A karambol közvetlen előzménye az volt, hogy az ámokfutó autós Sümeget elhagyva belefutott a főút ellenőrző pontjain felállt rendőrökbe, majd a rendőri jelzést és felszólítást figyelmen kívül hagyva próbált továbbhajtani. A férfire azért vártak a rendőrök, mert csütörtök kora este még Vas megyében egy balesetet okozott, amelynek helyszínéről megállás nélkül hajtott el. Ott senki nem sérült meg, de a vasi rendőrök rögtön értesítették a sümegi kollégáikat, miután a menekülő férfi áthajtott Veszprém megyébe, Sümeg irányába a 84-es főúton.

A helyszínelés miatt a 84-es főutat Sümeg és Zalagyömörő között a rendőrség teljes szélességben lezárta, a forgalmat más útvonalra terelte - közölte a sajtóügyeletes, hozzátéve, hogy az útzárt csütörtökön éjfélig már bizonyosan nem oldják fel.v