Emberrablással vádolják a sírásató hitelezőket

Vágólapra másolva!
Emberrablással vádolják azt a három férfit, akik augusztus elején megásatták egy tolnai vállalkozóval a saját sírját. A vádiratot benyújtották a megyei bíróságnak, a vádlottak szabadlábon védekeznek.
Vágólapra másolva!

Emberrablással vádolja a Tolna Megyei Főügyészség azt a három férfit, akik augusztus elején megásatták egy tolnai vállalkozóval a saját sírját. A vádiratot benyújtották a megyei bíróságnak.

Magyar Pál Tolna megyei főügyész csütörtökön elmondta: az elsőrendű vádlott, egy 29 éves szigetszentmiklósi férfi még 2006-ban végzett építőipari bontást a tolnai vállalkozónak, aki nem fizette ki neki a munka teljes ellenértékét, és még 2008-ban is 1,2 millió forinttal tartozott. Emiatt a férfi többször megfenyegette korábbi megbízóját.

A tolnai vállalkozót a férfi 2008. augusztus 6-án kereste fel két társával. Autóba ültették, rongyot húztak a fejére, majd Dunaszentgyörgy mellett az elsőrendű vádlott felszólította, hogy ássa meg a saját sírját. A sértett eleget tett a felszólításnak, és egy kétszer egyméteres, negyven centiméter mély gödröt ásott. Közben folyamatosan könyörgött, hogy ne bántsák.

Amikor menekülni próbált, a másodrendű vádlott egy késsel állta útját. Ráparancsoltak, hogy feküdjön a gödörbe, a harmadrendű vádlott több lapát földet dobott rá. Ekkor a sértett megígérte, hogy megadja a tartozását.

A szigetszentmiklósi férfi ezután aláíratott vele egy papírt, miszerint 5,5 millió forinttal tartozik neki. Egy másik lapra leíratta, hogy a "megbízásából egy árkot ásott talajmintavétel céljából, amelyet visszatemet, és a területet helyreállítja".

Az elsőrendű vádlottat másnap fogta el a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság, egy nappal később pedig az elkövető két szigethalmi társát is letartóztatták. Jelenleg szabadlábon védekeznek - mondta a főügyész, hozzátéve, hogy az emberrablás 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.