Nézőpont Intézet: A többség elutasítja az MSZP imázskampányát

Vágólapra másolva!
A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása szerint a többség nem tartja igaznak az MSZP imázskampányában megfogalmazott állításokat - írta a pénteki Magyar Nemzet. A felmérés szerint az emberek több mint kétharmada nem hiszi el például, hogy nőtt a bérek vásárlóereje.
Vágólapra másolva!

Az emberek többsége kételkedik az MSZP új imázskampányában megfogalmazott állításokban a Nézőpont Intézet országos közvélemény-kutatása szerint, melyet a pénteki Magyar Nemzet ismertetett. A megkérdezettek kevesebb mint 30 százaléka hiszi el, hogy gazdasági növekedés figyelhető meg, a nyugdíjak gyorsabban nőttek az előírtnál, és nőtt a bérek vásárlóereje is.

A 45-59 évesek korcsoportja és a felsőfokú végzettségűek voltak a legelutasítóbbak a kampány állításaival szemben. A bérek vásárlóerejének 2008-as növekedésében például ennek a korcsoportnak a 80 százaléka nem hisz.

A Nézőpont Intézetnek válaszolók 52 százaléka mondta azt, hogy nem tartja helyénvalónak, hogy az MSZP a kormány eredményeit bemutató kampányba kezdett. A szocialistákra szavazóknak is csak a 78 százaléka helyesli a kampányt, a többiek elutasító vagy semleges álláspontra helyezkedtek. Az MSZP-szimpatizánsok legkedvezőtlenebbül a nyugdíjakra vonatkozó állítás ítélték meg, csak 49 százalékuk tartja ezt igaznak - ismertette a felmérés eredményét a Magyar Nemzet.