Szerdán összeül a nemzetbiztonsági bizottság

Vágólapra másolva!
Jövő szerdára összehívta a nemzetbiztonsági bizottságot Simicskó István, a testület KDNP-s elnöke. Az adatgyűjtési botrány ellenére a bizottság már majdnem két hete nem ülésezett.
Vágólapra másolva!

Jövő szerdán mégis összeül a parlament nemzetbiztonsági bizottsága - írta a pénteki Népszava. A testület munkájában a fideszes tagok tavaly december óta nem vesznek részt, mert a kormányfő a testület elutasítása ellenére Laborc Sándort nevezte ki a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) főigazgatójává. Simicskó István, a bizottság KDNP-s elnöke idáig, az adatgyűjtési ügy ellenére csaknem két hete nem volt hajlandó összehívni a bizottságot.

A házbizottság csütörtöki ülésén Szili Katalin házelnök azt mondta: a házszabály értelmében kötelező a részvétel a bizottsági munkában. Szili arra kérte az alkotmányügyi bizottság elnökét, vizsgálja meg, milyen lépéseket lehet tenni a távolmaradások ügyében - olvasható a napilapban. A nemzetbiztonsági bizottság szocialista alelnöke, Tóth Károly szerint súlyos kockázatot jelent az országnak és a nemzetbiztonságnak, ha nem működik a kontroll, és a bizottság nem látja el teljes körűen feladatát.