Vágólapra másolva!
Tűz volt a cigány kisebbségi önkormányzat irodájában a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Putnokon szombaton kora este. Az önkormányzat helyi elnöke, Lázi Attila gyújtogatásra gyanakszik, és politikai indítékot sejt az eset mögött.
Vágólapra másolva!

Ismeretlenek betörték a putnoki cigány kisebbségi önkormányzat irodájának ablakát, és valamilyen gyúlékony anyagot dobtak be, amitől iratok, berendezési tárgyak gyulladtak meg szombat este - közölte Lázi Attila a helyi kisebbségi önkormányzat elnöke. A papírok és berendezési tárgyak mintegy 2 négyzetméternyi területen égtek, de az ózdi tűzoltók hamar megfékezték a lángokat - tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese.

Lázi Attila szerint feltehetően politikai indíték lehet az ügy mögött, mivel - mint mondta - ő MSZP-s, többször bírálta a Fideszt és a Magyar Gárdát is. Közvetlen fenyegetést ugyanakkor nem kapott - ismerte be.

Gaskó Bertalan a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a szintén arról tájékoztatott, hogy feltehetően szándékos gyújtogatás történt, az ózdi rendőrkapitányság közveszély-okozás miatt indított eljárást.