Háromszor szavazták le a parlamentben Szűcs Erikát

Vágólapra másolva!
Háromszor szavazták le hétfőn az Országgyűlésben Szűcs Erika szociális és munkaügyi minisztert. Szűcsöt egy munkaügyi, egy szociális és egy idősekkel kapcsolatos kérdésben interpellálták, a miniszter válaszát egyik esetben sem fogadták el. A Fidesz lemondásra szólította fel Szűcs Erikát.
Vágólapra másolva!

Háromszor is leszavazták hétfőn a parlamentben Szűcs Erika szociális és munkaügyi minisztert. A kisebbségi kormányzás kezdete óta így már tíz alkalommal nem tudta biztosítani az MSZP a parlamenti többséget. A Fidesz és a KDNP lemondásra szólította fel a minisztert.

Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője interpellációjában a munkavállalói könyv kapcsán kérdezte a minisztert. Szűcs Erika válaszát azonban nem fogadta el a parlamenti többség. A szavazás során 183 igen szavazat mellett 181-en voksoltak nemmel, míg hárman tartózkodtak.

A fideszes Zombor Gábor az idősotthonok támogatása kapcsán interpellálta a minisztert. Szűcs válaszában arról beszélt, hogy a korábbi években gyakran olyan emberek is bekerültek idősek otthonába, akiket saját otthonukban is elláthattak volna. Szerinte az ellátók abban voltak érdekeltek, hogy a jelentkezők közül a legkevesebb ápolásra szoruló, leginkább fizetőképes időseket válasszák.

A miniszter szerint a támogatás változtatásával az volt a kormány célja, hogy azokat lássák el, akiknek magas az ápolási szükséglete és alacsony a jövedelme. A miniszter válaszát a parlament nem fogadta el: 183 igen és 182 nem szavazat mellett 2 tartózkodással szavazták le.

Később a fideszes Hirt Ferenc azt tudakolta, befejeződik-e határidőre az önkormányzati óvodák, alap- és középfokú intézmények akadálymentesítése. A miniszter válaszában azt mondta, az akadálymentesítésre kötelezettek jelentős része meg sem kísérel pályázati forráshoz jutni, holott bőven lenne lehetőség. A képviselő a választ nem fogadta el, és az Országgyűlés sem, amely 183 igen, 169 nem szavazattal és 15 tartózkodással utasította el.