Forgalomkorlátozás lesz a NATO-csúcs miatt Ferihegyen

Vágólapra másolva!
A NATO-csúcs miatt a Budapest Airport azt tanácsolja az utasoknak, ne autóval közelítségk meg a ferihegyi repülőteret pénteken. A tanácskozás miatti forgalomkorlátozás a légi közlekedést nem érinti.
Vágólapra másolva!

A NATO-tagországok védelmi minisztereinek informális tanácskozása miatt jelentős közúti forgalomkorlátozásra kell számítani pénteken a ferihegyi repülőtéren. A delegációk péntek déltől egészen az esti órákig folyamatosan hagyják el a magyar fővárost. Ezért a Belváros - Üllői út - Ferihegyi repülőtérre vezető útvonal szakaszosan és időszakosan zárva lesz.

Déltől lezárják a 2-es terminál indulási karéjában a gyorsparkolót. Parkolni a lenti rövid távú parkolóban lehet, az induló utasok pedig a terminál érkezési szintjén keresztül juthatnak be az épületbe. A terminál előtti parkoló viszont korlátozás nélkül használható. A Budapest Airport azt javasolja utasainak, hogy ha tehetik, ne autóval közelítsék meg a repülőteret, vegyék inkább igénybe a tömegközlekedési eszközöket.

Az 1-es terminálhoz a Budapest Airport szerint a MÁV-Start vonatokkal érdemes utazni a Nyugati Pályaudvartól vagy a Kőbánya-Kispest Metró végállomástól. A vonatok egyenesen az 1-es terminállal szemközti állomásra szállítják az utasokat.

Az 1-es terminálról a 2-es terminálra a javaslat szerint a BKV 200-as járatával, reptéri minibusszal vagy taxival érdemes eljutni. A BKV tájékoztatása szerint a Gyömrői úton közlekedik majd a 200-as repülőtéri busz, igaz 5-10 perces útzárak itt is előfordulhatnak. Az autóval közlekedők legjobban akkor járnak, ha az M0-ás útra csatlakoznak rá, és onnan közelítik meg a repülőtér mindkét terminálját.

A NATO-csúcs a légi közlekedést nem érinti. A járatok menetrend szerint indulnak és érkeznek. A Budapest Airport azt tanácsolja az utasoknak, hogy a megszokottnál jóval korábban induljanak el a repülőtérre és tájékozódjon a forgalmi helyzetről a rendőrség, illetve a repülőtér honlapján.