Életbiztosítási csalókra csapott le a rendőrség

Vágólapra másolva!
Tíz csalást leplezett le a rendőrség, a gyanúsítottak mind életbiztosítási szerződéseket kötöttek, majd hamis iratokkal próbálták bizonyítani, hogy bekövetkezett a biztosított halála. Az okozott kár több mint 180 millió forint, a rendőrség összesen 16 gyanúsított ellen indított eljárást.
Vágólapra másolva!

Életbiztosításicsalás-sorozatot leplezett le a Nemzeti Nyomozó Iroda; amely tíz eset alapján 16 gyanúsított ellen indított eljárást - jelentette be hétfőn Deme Tamás őrnagy. A jelenlegi információk alapján kilenc csalással több mint 180 millió forintos kárt okoztak az elkövetők, egy másik esetnél - amelyet már nem sikerült befejezni - pedig húszmillió forintot próbáltak megszerezni - mondta.

Az eljárás egy biztosító feljelentése alapján indult júniusban. Egy férfi még 2007 májusában húszmilliós életbiztosítást kötött, majd 2008 elején a felesége bejelentette, hogy férje balesetben meghalt. Ezt hamis boncjegyzőkönyvekkel, határozatokkal próbálta igazolni.

A biztosító feljelentését követően a rendőrségnek sikerült hamar élve megtalálnia a férjet. A biztosító ügyfélkörében összesen hét gyanús halálesetet tártak fel, melyek közül négy esetben a biztosítást a társaság egyik volt üzletkötője kötötte. Egy másik biztosítónál további három életbiztosítási csalást derítettek ki. A különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalásért akár tíz év is kiszabható.