Beperelték Dávid Ibolyát a lehallgatott felvétel miatt

Vágólapra másolva!
Tombor András, Orbán Viktor egykori külpolitikai főtanácsadója beperelte Dávid Ibolyát jó hírnevének megsértése miatt. Az MDF elnöke egy hozzá eljuttatott hangfelvételre hivatkozva azt állította, hogy Tombor közvetítésével bízták meg az adatgyűjtési botrányba keveredett céget azzal, hogy róla és a pártról terhelő adatokat gyűjtsenek. Tombor az őt hírba hozó sajtóorgánumok ellen is keresetet készül benyújtani.
Vágólapra másolva!

Tombor András, Orbán Viktor egykori külpolitikai főtanácsadója keresetet nyújtott be jó hírnevének megsértése miatt Dávid Ibolya ellen a Fővárosi Bíróságra - mondta pénteken Tombor András ügyvédje, Szalay Péter. Szerinte az MDF elnökének egyes kijelentéseivel azt a hamis látszatot keltette, hogy megfigyeltetésében és lejáratásában Tombor András szerepet játszott. Az őt alaptalanul hírbe hozó sajtóorgánumokkal szemben Tombor szintén peres eljárást fog kezdeményezni - tette hozzá.

Szeptember 12-én Dávid Ibolya nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, és bejelentette: a felvétel szerint Tombor András közvetítésével kapta a megbízást az UD Zrt. vagyonvédelmi cég, hogy gyűjtsenek róla és az MDF-re nézve terhelő adatokat.

A hangfelvételen Csányi Sándor, az OTP elnöke beszélget Tóth Jánossal, az UD vezérigazgatójával. A beszélgetésben Tóth arról tájékoztatja Csányit, hogy Dávid Ibolyára és az MDF-re terhelő adatok keresésére akart Almássy Kornél megbízást adni nekik Tombor Andráson keresztül.

Dávid Ibolya szerint a hangfelvétel azt bizonyítja, hogy az MDF elnöki posztjára pályázó Almássy tisztességtelen eszközökkel akarja őt eltávolítani a párt éléről. A felvétellel kapcsolatban az MDF elnöke feljelentést tett, de az ügyészség ezt elutasította, és nem vizsgálta az ügyet.