Elfogták a tanyai gyilkosság gyanúsítottját

Vágólapra másolva!
Hétfő reggel közölte a rendőrség, hogy őrizetbe vettek egy húsz éves férfit, akit a balotaszállási tanyai gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak. A gyanúsított korábban három hétig lakott a tanyán, ismerte az ott élőket. A tanyán talált emberi csontmaradványokat orvosszakértők vizsgálják.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vett a rendőrség egy 20 éves jászszentlászlói férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a balotaszállási emberöléssel - olvasható a rendőrség hétfő reggeli közleményében. A férfit azzal gyanúsítják, hogy október 12-re virradóra Balotaszállás egyik tanyáján eddig ismeretlen módon megölte az ott lakó T. Gyulát, holttestét a házban feldarabolta, majd a hátsó udvarban elégette.

A rendőrök korábban lakossági bejelentés alapján kezdték átkutatni a tanyát. A tanyán a kertben lévő tűzrakás helyén elégett emberi csontmaradványokat találtak, valamint előkerült egy, feltehetően a gyilkossághoz használt balta is, rajta vér- és testszövet-maradványokkal.

A tanyán a 72 éves, magyar származásű, de német állampolgár T. Gyula 39 éves, szintén német állampolgárságú fiával élt. A rendőrség egyelőre azt feltételezi, hogy az áldozat az apa, a fiút pedig eltűntként tartják számon. Nyikos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője az [origo]-nak elmondta: orvosszakértőt rendeltek ki annak megállapítására, hogy a tanyán egy vagy két ember maradványait találták-e meg, és azt is vizsgálják, milyen életkorú az áldozat vagy áldozatok. A rendőrség szerint a vizsgálat választ adhat arra, hogy a fiút is megölték-e.

A gyanúsítottról Nyikos közölte: korábban három hétig lakott a tanyán, ismerte az ott élő apát és fiát. Tagadja, hogy ő követte volna el a bűncselekményt, kihallgatása jelenleg is folyamatban van - mondta el a szóvivő. A rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatását.