Több tucat kábítószerest ítéltek el Debrecenben

Vágólapra másolva!
Harminchat ember ellen indított kábítószerrel való visszaélés miatt eljárást a Debreceni Ítélőtábla. A másodfokú ítéletek 8 év fegyháztól 60 ezer forint pénzbírságig terjednek. Az elsőrendű vádlott nem élte meg az ítélethirdetést.
Vágólapra másolva!

Kábítószerrel való visszaélés miatt 36 ember ellen indult eljárás, az ügyben kedden hirdetett ítéletet másodfokon a Debreceni Ítélőtábla. A legsúlyosabb büntetés 8 év fegyház, a legenyhébb 60 ezer forint pénzbüntetés volt. A táblabíróság az első fokon eljáró szolnok megyei bíróság ítéletét részben megváltoztatva döntött a jelentős mértékű fegyházbüntetésekről.

Az első fokon eljáró bíróságtól a leghosszabb, 8 év és 8 hónap fegyházbüntetést az elsőrendű vádlott kapta, de ellene az ítélőtábla megszüntette az eljárást, időközben ugyanis szívelégtelenségben meghalt. Az ítélőtábla az ítélet arányossága érdekében több vádlott büntetését enyhítette, míg két vádlottét súlyosbította - közölte Koszta János sajtótitkár.

Mint elmondta, a vádlottak kábítószert fogyasztottak, illetve árusítottak is jelentős mennyiségben 2001 és 2003 között, elsősorban éjszakai szórakozóhelyeken. Ez a kábítószer elsősorban ecstasy, speed, illetve kokain volt. Az ország több pontján is adtak el kábítószert, elsősorban Budapesten, Szolnokon, Tatabányán, Jászberényben, Kecskeméten és Komáromban.