A 4-es metró további csúszását jósolja a fővárosi ellenzék

Vágólapra másolva!
A 4-es metró építésének további csúszását jósolja a fővárosi Fidesz-KDNP frakció. Egy friss jelentés alapján ugyanis később kezdődhet meg a próbaüzem, amely az ellenzéki frakciószövetség szerint azt jelenti, hogy 2012 előtt nem készül el a metróvonal.
Vágólapra másolva!

A fővárosi Fidesz-KDNP frakciószövetség társelnöke, Bagdy Gábor a városházi vezetők nyilatkozataiból és egy most elkészült jelentésből arra következtet, hogy legkorábban 2012 nyarán szállíthat utasokat a 4-es metró. A korábban jelzett időpontnál ugyanis csaknem egy évvel később, 2011 végén kezdődik meg az új metró első, Baross tér - Etele tér közötti szakaszán a próbaüzem - mondta pénteken Bagdy Gábor, miután megkapták a Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésére benyújtott jelentést a metróépítés elmúlt negyedévéről.

A kereszténydemokrata politikus utalt Demszky Gábor tavaly szeptemberi sajtótájékoztatójára, ahol a főpolgármester még azt mondta, hogy a metróépítés 2010 végi határideje tarthatóm majd néhány héttel később egy hasonló negyedéves tájékoztatóból derült ki, hogy a beruházás határidejét fél évvel későbbre tolták ki. A főpolgármester e heti sajtótájékoztatóján a metróépítéssel kapcsolatban annyit mondott, hogy minden állomás készül, s a pillanatnyi állás szerint 2011-re várható a vonal átadása.

Az MTI városházi forrásokból úgy értesült, hogy a Főpolgármesteri Kabinet a hét elején zöld utat adott a negyedéves tájékoztató közgyűlési tárgyalásának. A szocialista Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes kabinet elé benyújtott javaslata szerint a jelentést kommunikációs szakértő bevonásával igyekeztek közérthetőbbé tenni "a szakmában kevésbé járatos képviselők számára is.

A jelentés rögzíti, hogy szeptember végéig az északi alagútból 2791 méter, a déliből 3033 méter készült el. Az alagútépítést a Bamco Kkt. egy 13 millió eurós követelés miatt leállította, majd miután a projektigazgatóság jogfenntartással fizetett, a munka újraindul. A fúrópajzsok leállása miatt több állomás építése is egy hónapos csúszásba került.