Két ember maradványai voltak a balotaszállási hamuban

Vágólapra másolva!
A szakértői vélemény szerint két felnőtt ember maradványai voltak a balotaszállási gyilkosság helyszínén a hamuban. Az őrizetbe vett 20 éves férfi részleges beismerő vallomást tett.
Vágólapra másolva!

Két felnőtt maradványai voltak a Balotaszálláson elkövetett gyilkosság helyszínén a hamuban az elsődleges orvos szakértői vélemény szerint - közölte Nyikos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A Semmelweis Orvostudományi Egyetem szakértői intézetének véleménye szerint csak további vizsgálatokkal tudják kideríteni, hogy kik az áldozatok.

Nyíkos elmondta, hogy a gyilkossággal gyanúsított, őrizetben lévő 20 éves jászszentlászlói férfi részleges beismerő vallomást tett. Azt mondta, hogy amikor a tanyára érkezett, a 72 éves, Magyarországon született német állampolgár már halott volt, ezután szóváltásba keveredett a 39 éves német állampolgárral, amiből dulakodás lett, majd a férfit is a tűzbe dobta a másik holttest mellé. Ezután a házban lévő műszaki cikkeket, az idősebb férfi telefonját, pisztolyát összepakolta, és taxival Szegedre ment.

A rendőrség október 19-én elégetett emberi csontmaradványokat, valamint egy vér- és testszövetmaradványokat tartalmazó baltát talált egy Balotaszállás melletti tanyán, ahol két német állampolgár élt. Azért kutatták át a tanyát, mert a szomszédok egy hete nem látták a tizenkét éve ott élő német férfit és nevelt fiát. A rendőrök a kertben tűzrakás nyomaira bukkantak, ahonnan csontmaradványok kerültek elő. Ezekről a balotaszállási háziorvos már akkor megállapította, hogy embericsont-darabok.