Bürokrácia és hivatali bikkfanyelv keseríti az életét? Írjon nekünk!

Vágólapra másolva!
Pénzjutalommal kecsegteti egy orosz kormányzó azokat, akik beküldik a hivataloktól kapott teljesen értelmetlen, bürokratikus leveleiket. Ismeri a problémát? Írjon nekünk!
Vágólapra másolva!

Pályázatot hirdetnek Oroszországban az állami és közigazgatási hivatalnokok által kiállított legértelmetlenebb és/vagy leghaszontalanabb dokumentum felkutatására. A pályázat ötlete Igor Szljunyevtől, a Kosztromai terület kormányzójától származik, akinek - szóvivője szerint - már sokszor okoztak bosszúságot a csinovnyikok papírjai.

Olyan iratokat várnak, amelyekben nincs egyértelmű válasz a hivatalokhoz forduló állampolgárok kérdéseire, amelyek bürokratikus nyelvezetükkel, vagy más hasonló jellegzetes tulajdonságukkal tűnnek ki. Emellett beküldhetők a különböző hivatalok által kiadott határozatok, rendelkezések, utasítások, instrukciók is.

Az oroszok az értelmetlen vagy haszontalan iratok beküldőit jelentős pénzjutalommal kecsegtetik.

Mi ilyet nem ígérhetünk, de ha ismeri a problémát, találkozott már értelmetlen, megfoghatatlan, kusza hivatalos válasszal, felszólítással, keserítette már meg életét a bürokratikus bikkfanyerlv, akkor írjon nekünk! A legkiemelkedőbb darabokat cikkben közöljük.

Levelét ide küldje!