Nem találtak bombát Szeged főterén

Vágólapra másolva!
Nem találtak bombát Szeged főterén, amelyet több órán keresztül kutatott át közel 50 rendőr. A főteret, valamint a környező épületeket azért kellett lezárni, mert egy ismeretelen telefonáló robbantással fenyegetőzött.
Vágólapra másolva!

Vaklárma volt az a bombafenyegetés, amely miatt hétfőn több órára lezárták Szeged központi terét.

A Széchenyi teret és a környező utcákat teljesen elzárták a forgalom elől, a területre se a gyalogosokat, se az autókat nem engedte be a rendőrség. A környék átvizsgálása után kiderült, a környéken nem rejtettek el bombát, így a terület lezárását este 6 óra után feloldották - közölte a rendőrség.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az [origo]-nak azt mondta: a rendőrségre délután 1 óra körül telefonált be egy ismeretlen nő, aki azt mondta, bomba fog robbanni a városháza, a posta és a Széchenyi téren található egyik bankfiók közelében. A rendőrség a teljes teret és a környező utcákat lezárta, az érintett épületeket kiürítették, és bombakereső kutyákkal vizsgálták át a területet. A keresésben közel 50 rendőr vett részt.

A telefonálás helyét a rendőrségnek sikerült azonosítania, a hívó személyének felderítése folyamatban van. A szegedi rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés vétsége miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.