Törölte az MDF Almássy párttagságát

Vágólapra másolva!
Az MDF országos választmánya szerdán elrendelte Almássy Kornél párttagságának a törlését. A politikust korábban már kizárták a párt parlamenti képviselő csoportjából.
Vágólapra másolva!

A Magyar Demokrata Fórum országos választmánya szerdai ülésén jóváhagyta Almássy Kornél kizárását, és elrendelte párttagságának a törlését - közölte Makay Zsolt, a párt országos választmányának elnöke. A 100 fős országos választmányból 75-en voltak jelen, és ebből 20-an szavaztak nemmel Almássy Kornél párttagságának törlésére.

Az MDF képviselőcsoportja Almássy Kornélt szeptember 26-án egyhangú szavazással zárta ki soraiból, ezt a döntést 29-én megerősítette, mivel az első döntésnél Almássy nem volt jelen. A kizárás előzménye, hogy Almássy szeptember 25-én sajtótájékoztatót tartott az MDF elnökjelöltségétől való visszalépésének okairól.

Többek között közölte, hogy feleségét és az MDF mellette álló tagjait is többször megfenyegették. Almássy több ügyet is a Nemzetbiztonsági Hivatallal (NBH) hozott kapcsolatba, például azt, hogy Balla Györgyöt, a párt Somogy megyei elnökét egy fegyveres, kommandós egyenruhás, NBH-jelvényt viselő férfi elvitte, és csak másnap reggel engedte el.

Korábban pedig Dávid Ibolya pártelnök és Almássy is egymást vádolta titkos adatgyűjtéssel illetve zsarolással. Almássy azt állította: zsarolással próbálták rávenni, hogy lépjen vissza a jelöltségtől, és mondjon le parlamenti mandátumáról. Dávid Ibolya nem sokkal utána bejelentette: egy hangfelvétel alapján Almássy érintett lehet egy, az ő személyére vonatkozó adatgyűjtésben.

A szerdai választmányi ülésen törölték Vas János párttagságát is. Vas október 10-én jelentette be, hogy eleget téve a Tisztelet Társasága felhívásának, kilép az MDF képviselőcsoportjából, amelynek létszáma ezzel 10 fő alá csökkent, a frakciót a megszűnés fenyegette. Október 12-én, hétfőn Lengyel Zoltán, addig független képviselő csatlakozott az MDF frakciójához, amely így újra 10 fős lett.