Hat autós kért kártérítést az Árpád hídi károk miatt

Vágólapra másolva!
Hat autótulajdonos nyújtotta be kártérítési igényét a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-hez, mert az Árpád hídon végzett munkálatok miatt kedden az autója fennakadt egy rámpán. A Zrt. csak annak fizet, akinek kocsija bizonyítottan a rámpa miatt sérült meg.
Vágólapra másolva!

Hat autótulajdonos nyújtotta be eddig kártérítési igényét a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-hez (FKF), mert az Árpád hídon végzett munkálatok miatt megsérült a gépkocsijuk - mondta Horti Zsófia, a cég szóvivője csütörtökön.

Az FKF az ügyintézés felgyorsítása érdekében a biztosítóján keresztül fizet azoknak, akiknek a járműve bizonyíthatóan akkor sérült meg, amikor áthaladt az Árpád hídi rámpán. Az anyagiak rendezése ezután történik meg a hidat üzemeltető FKF Zrt. és a kivitelező Hídépítő Zrt. között.

Az FKF Zrt. a kárigényeket a kárfelvételi irodáján veszi fel. Ezután szervizben vizsgálják meg a járműveket, hogy megbizonyosodjanak arról, a sérüléseiket valóban az Árpád hídi rámpán szerezték, a sérülések jellegéből ugyanis következtetni lehet arra, hogy miként keletkeztek.

Olyan károk után nem tudnak fizetni, amelyek a hídon életbe léptetett, óránkénti 30 kilométeres sebességkorlátozás áthágása miatt következtek be - mondta Horti Zsófia.

Az Árpád hídon hétfő este kezdődtek meg a várhatóan november 22-ig tartó munkálatok: a Buda felé vezető hídpályán, a Hajógyári-sziget felé eső pillér felett kicserélik a hőtágulásból származó mozgásokat kiegyenlítő szerkezeti elemeket. A szintkülönbség miatt kedden több jármű fennakadt a munkaterület lefedésére szolgáló szerkezeten. A hibát még aznap kijavították, a korábbi rámpa helyett szerdára újat hoztak.