Nyolcéves gyerek rabolt Miskolcon

Vágólapra másolva!
Egy délután alatt három embert is megtámadt Miskolcon egy gyerekekből álló banda - közölte a rendőrség csütörtökön. A női táskákra utazó gyerekcsoport egyik tagja még csak nyolcéves.
Vágólapra másolva!

A Borsod megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa, Dobi Tamás elmondta: a Stadion utcában arra lett figyelmes egy miskolci nő, miután leszállt a villamosról, hogy négy gyerek gyanúsan szorosan követi őt. A fiúk kitépték a kezéből a táskáját, őt meglökték, és a földre esett. A nő segítségért kiabált, így egy közelben lévő férfinak sikerült elkapnia az egyik támadót. Kiderült, hogy a visszatartott fiú még csak nyolcéves.

A közelben nem sokkal korábban egy másik nőt is megtámadott a négy gyerek, egy harmadik embertől pedig csak azért nem sikerült elvenniük a nála lévő értékeket, mert az őt követő fiatalok láttán szorosan magához szorította a csomagját.

Dobi Tamás elmondta, hogy a rendőröknek még aznap sikerült elfogniuk a másik három gyereket is, két 11 éves gyermekkorút és egy 14 éves fiatalkorú fiút, akik szintén elismerték tettüket. A fiúkról elfogásuk után kiderült, hogy még további lopásokkal is alaposan gyanúsíthatóak.