Szerdától megnyílik a budai rakpart egy része

2008.11.03. 22:37

Szerdától megnyitják a budai rakpart Margit-híd és Erzsébet híd közötti szakaszát az autósok előtt. A felső rakparton a jövő héten kezdik villamossínek felújítását, ezért a 19-es és 41-es villamos nem jár majd végig a Batthyány térig.

Szerdától újra közlekedhetnek majd az autósok a budai alsó rakparton a Margit híd és az Erzsébet híd között - közölte az Élő Duna projekt kommunikációs cége hétfőn. A rakpartszakasz megnyitása után azonban még várható munkavégzés a Lánchíd és a Margit híd között.

A több mint két hónap alatt elkészültek azok a munkák, amelyekre az alsó rakparton meglévő és a felső rakpart alatt újonnan épülő csatornaszakaszok összekötéséhez volt szükség. A lezárást kihasználva az alsó rakpart érintett szakaszán a Fővárosi Gázművek felújította a gázvezetékeket.

A főgyűjtőcsatorna építésével egybekötve a Döbrentei tér és a Batthyány tér között felújítják a villamossíneket, ezért november 10-étől várhatóan jövő év május elejéig a 19-es és a 41-es villamosok csak a Döbrentei térig közlekednek. Az utasokat pótlóbuszok szállítják tovább a Batthyány térig.

A Döbrentei téren folytatódik a munka, ami miatt szerdától ideiglenes sávokon haladhatnak a Tabán felé közlekedő és az alsó rakpartra kanyarodó autósok, és a bicikliút egy részét is lezárják. Az eredeti forgalmi rend előreláthatólag 2009 májusában áll helyre itt és a Várkert rakparton. A budai alsó rakpartot a Margit hídtól a Lágymányosi hídig 2009 januárjában vehetik birtokba újra az autósok.

A budapesti központi szennyvíztisztító telep és kapcsolódó létesítményei beruházás összköltsége mintegy 430 millió euró, amelynek 65 százalékát a kohéziós alapból az Európai Unió finanszírozza, 20 százalékát a magyar állam, 15 százalékát pedig a főváros állja.

KAPCSOLÓDÓ CIKK