A válság miatt átírja ideológiai programját az MSZP

Vágólapra másolva!
Módosítja nemrég bemutatott ideológiai programját az MSZP - számolt be róla kedden a Népszabadság. A párt szerint azért van szükség a változtatásra, mert az első verzió még nem reagált a pénzügyi válságra.
Vágólapra másolva!

Kiegészíti az MSZP pártideológiai programját, mert az október elsején kiosztott dokumentum még nem reagált a pénzügyi válságra - olvasható a Népszabadság keddi számában. Hiller István alelnök keddre összehívta a párt alapérték bizottságát, hogy módosítsák a programot. A végső verziót a tervek szerint a márciusi tisztújító kongresszuson fogadják majd el.

A Népszabadság értesülései szerint a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök támogatóinak számító Progresszív platform azon változtatna, hogy nagyobb szerepet szánna a dokumentumban a pénzügyi válság hosszú távú elemzésének. A Baloldali Tömörülés, melynek vezetője Kiss Péter, hangsúlyosabb állami szerepvállalást szeretne.

A Fenntartható Fejlődés Munkacsoport a napilap szerint egy "Balra Magyar!" munkacímű anyagot fog megvitatni hét végén tartandó ülésén, és ezt küldi majd meg alternatívaként az alapérték bizottságnak. A válságról a munkacsoport azt javasolja: meg kell oldani, hogy a brókerek és bankárok vagyonával legalább részben kárpótolhassák a vagyonvesztett kisembereket. A munkacsoport illetékes nem cáfolta a napilap információit, de azt mondta: több alternatíva is készül, ezekről a tanácskozás előtt nem nyilatkoznak.