Előzetesbe került Farkas Péter testvére

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyezték szerdán Farkas Károlyt, akit hétfőn hét év fegyházbüntetésre ítéltek kábítószerrel visszaélés miatt, de a bíróságról testvérével, Farkas Péter olimpiai bajnokkal együtt távozott még az ítélethirdetés közben. Farkas Károlyt a rendőrök kedd este fogták el Vecsésen. Az öt évre ítélt Farkas Pétert még nem találták meg.
Vágólapra másolva!

Délután egy óra körül szállítja a rendőrség Farkas Károlyt a Pesti Központi Kerületi Bíróságra - mondta az [origo]-nak Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. A bíróság a férfinek kézbesítette az előzetes letartóztatást elrendelő határozatot, így innen az egyik fővárosi büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.

Farkas Károly, testvére, Farkas Péter egykori olimpiai bajnok birkózó és egy harmadik férfi ellen kábítószerrel visszaélés miatt indult per. A hétfői tárgyaláson a Farkas-testvérek nem várták meg az ítélethirdetést: először Farkas Károly rosszullétre hivatkozva szünetet kért, és a határozathirdetés folytatásakor már nem jött vissza a tárgyalóba. Órákkal később újabb szünetet tartott a bíróság, azután azonban már Farkas Péter sem jött vissza. Mindeközben a tárgyaló előtt rendőrök ültek, ám az ítélet elhangzásáig ők nem tehettek semmit, mert a Farkas testvérek szabadlábon védekeztek

A bíróság Farkas Károlyt első fokon hét év fegyházbüntetésre ítélték, olimpiai bajnok testvére öt év fegyházat kapott bűnsegédként. Mindkettőjük ellen elfogatóparancsot bocsátottak ki, Farkas Károlyt végül kedden este Vecsésen, egy családi ház előtt el is fogták, nem állt ellen a rendőröknek.

A bíróságon történtek miatt Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter vizsgálatot kezdeményezett a Magyar Ügyvédi Kamaránál és az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsnál (OIT). Szerdán az OIT közölte, hogy megkapták Draskovics kezdeményezését, amelyet vizsgálnak.