Újra járható a budai alsó rakpart egy része

Vágólapra másolva!
Szerdán ismét megnyitották a budai alsó rakpartot a forgalom előtt a Margit híd és az Erzsébet híd között, de továbbra is korlátozásokra és forgalmi rend változásra kell számítani. A rakpartot teljes hosszában  a Lágymányosi hídig 2009 januárjában nyithatják meg.
Vágólapra másolva!

Szerdától újra közlekedhetnek az autósok a budai alsó rakparton a Margit híd és az Erzsébet híd között. Azonban a rakpartszakasz megnyitása után is várható munkavégzés a Lánchíd és a Margit híd között. A szakasz megnyitása után a Döbrentei téren folytatódik a munka, ami miatt mától ideiglenes sávokon haladhatnak a Tabán felé közlekedő és az alsó rakpartra kanyarodó autósok, és a bicikliút egy részét is lezárják. Az eredeti forgalmi rend előreláthatólag 2009 májusában áll helyre a Döbrentei téren és a Várkert rakparton.

A tervek szerint a budai alsó rakpartot a Margit hídtól a Lágymányosi hídig 2009 januárjában vehetik birtokba újra az autósok, kétirányú közlekedéssel - olvasható a közleményben. A budapesti központi szennyvíztisztító telep és kapcsolódó létesítményei beruházás összköltsége mintegy 430 millió euró, amelynek 65 százalékát a kohéziós alapból az Európai Unió finanszírozza, 20 százalékát a magyar állam, 15 százalékát pedig a főváros állja.