Szabadon mászkálhat Tasnádi a fővárosban

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Bíróság feloldotta Tasnádi Péter házi őrizetét, mivel Tasnádi annyit jár bíróságra és orvoshoz, hogy az indoklás szerint így nem tud érvényesülni a házi őrizet. A vállalkozót 20 millió forint elsikkasztásával, valamint azzal vádolják, hogy meg akarta öletni a feleségét.
Vágólapra másolva!

Megszüntette Tasnádi Péter házi őrizetét szerdán a Fővárosi Bíróság, és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben - olvasható a bíróság pénteki közleményében. Az indoklás szerint Tasnádi annyit jár bíróságra és orvosi vizsgálatra és gyógykezelésre, hogy nem tud érvényesülni a házi őrizet.

A vádlott valamennyi esetben megjelent a bíróságon, így a szökés, elrejtőzés veszélyétől már kevésbé kell tartani, így a házi őrizet további fenntartásának az indokai már nem állnak fenn - teszi a hozzá az indoklás. Tasnádi az ítélet szerint Budapestet csak engedéllyel hagyhatja el, és köteles kéthetente jelentkezni a lakóhelye szerint illetékes rendőrkapitányságon.

Tasnádi Péter júniusban került előzetes letartóztatásból újra házi őrizetbe. A férfi ellen sikkasztás miatt indult eljárást egyesítették az életveszélyt okozó testi sértés miatt indult üggyel. Az egyesítés miatt vizsgálni kellett, hogy mennyi időt töltött Tasnádi előzetes letartóztatásban, és mivel legfeljebb három évig lehet valaki előzetesben, a bíróság elrendelte a házi őrizetet.

Sikkasztással azért vádolják Tasnádit, mert egy férfi azt állította, hogy 20 millió forintot adott egy közös vállalkozás reményében Tasnádinak, aki nem tudott elszámolni a pénzzel. A vállalkozót ezen kívül azzal vádolják, hogy meg akarta öletni feleségét és annak élettársát, valamint sósavat öntetett az anyósára.