Feladta magát a szlovák nagykövetség előtti zászlóégető

Vágólapra másolva!
Feladta magát csütörtökön az a férfi, aki elégetett egy szlovák zászlót Szlovákia budapesti nagykövetsége előtt. Mint mondta, hirtelen felindultságból cselekedett, pár órával korábban ugyanis ő is elszenvedője volt a dunaszerdahelyi mérkőzésen történt rendőrtámadásnak.
Vágólapra másolva!

Feladta magát csütörtökön az a tüntető, aki elégetett egy szlovák zászlót Szlovákia budapesti nagykövetsége előtt. Az illető elismerte és megbánta két társával együtt elkövetett tettét - derült ki a Magyar Televízió Az Este című műsorában. A zászlóégető a rendőrségen előzőleg már vallomást tett.

A dunaszerdahelyi helyi labdarúgócsapat és a Slovan Bratislava mérkőzése után égettek szlovák zászlót a tüntetők Szlovákia budapesti nagykövetsége előtt. A zászlót a kordon tetejére tűzték, s öngyújtókkal, mécsesekkel lángra lobbantották.

A férfi a nyilvánosságra hozott körözések hatására - ügyvédjével egyeztetve - adta fel magát. Az Este értesülése szerint a gyanúsítottnak nincs munkája, és nem volt korábban büntetve. A zászlóégetést hirtelen felindulásával magyarázza, barátaival együtt ugyanis néhány órával korábban ő is elszenvedője volt a dunaszerdahelyi mérkőzésen történt rendőrtámadásnak.

Arra már nem emlékezett, miként került hozzá a szlovák zászló, valaki a kezébe nyomta, vagy a földön találta-e. A helyzetből "valahogy törvényszerűen az alakult ki", hogy a zászlót el kell égetni - mondta vallomásában, elismerve azt is, hogy Szlovákiáról "nem illő dolgokat mondott".

A rendőrség hétfőn rendelt el nyomozást az ügyben.