Autóval ütközött a gyorsvonat Budapesten

Vágólapra másolva!
A zárt vasúti pályára hajtott egy autó péntek este Budapesten. A szemtanúk a sofőrt és az utast kiszállították, de a kocsit a közeledő nemzetközi gyors maga alá gyűrte.
Vágólapra másolva!

A zárt vasúti pályán gyűrt maga alá egy személygépkocsit pénteken este a Münchenbe tartó nemzetközi gyorsvonat a főváros XI. kerületében - közölte Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese.

A Kőérberki úti, sorompóval ellátott vasúti átjáróba egy Mitsubishi Galant hajtott, majd a zárt pályán kezdett el haladni. Szemtanúk észlelték az esetet, a sofőrt és az utast kiszállították, és lámpával figyelmeztették a veszélyre a vonatokat.

A Keleti pályaudvarról érkező gyorsvonatnak azonban esélye sem volt időben megállni. A vonat száz méteren át tolta maga előtt az autót, ami begyűrődött a Siemens mozdony alá.

A Mitsubishit a rendőrségi helyszínelés után a tűzoltók szabadították ki, majd daru segítségével visszaemelték a húsz méterrel odébb lévő, magasabban fekvő útra. Emiatt egy időre a Repülőtéri utat le kellett zárni.