Hiába csábítja Gyurcsány Orbánt a csúcsra

Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc nyílt levélben próbálta rávenni Orbán Viktort, hogy vegyen részt a gazdasági bizottság kibővített ülésén, és ismertesse konkrét gazdaságpolitikai elképzeléseit. A Fidesz reakciójában közölte: ők már megmondták, hogy adócsökkentésre és a vállalkozások támogatására van szükség.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök levelet írt Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének, melyben arra kéri, "az ország, az emberek és a magyar vállalkozások érdekében" változtassa meg korábbi döntését, és vegyen részt a gazdasági csúcson, vagyis az Országgyűlés gazdasági bizottságának kibővített ülésén.

"Magyarországnak, a magyar embereknek és vállalatoknak az az érdeke, hogy megismerje az Önök javaslatait" - írta Gyurcsány, aki arra kérte Orbánt, ossza meg a nyilvánossággal konkrét gazdasági elképzeléseit. "Amennyiben az Önök javaslatai meggyőzőbbek és jobban szolgálják az ország érdekeit, akkor készen állunk arra, hogy megkeressük megvalósításuk legalkalmasabb feltételeit" - ígérte Gyurcsány.

A miniszterelnök azt várja a Fidesz elnökétől, hogy ismertesse, szerinte hogyan lehet megvalósítani azon elképzelésüket, amely szerint adócsökkentés mellett több támogatást adnának a hazai vállalkozásoknak, anélkül, hogy sérülne a szociális biztonság vagy a költségvetés egyensúlya. "A mai helyzetben nekem nem Ön, Önnek pedig nem én vagyok az ellenfele. Mindkettőnknek és Magyarországnak is ma a gazdasági válság az ellenfele" - írta a kormányfő.

"Az Országgyűlés gazdasági bizottságának kibővített ülésén a Fidesz és a KDNP által delegált bizottsági tagok természetesen részt vesznek" - válaszolt Gyurcsánynak Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője. Ugyanakkor azt írta, az ellenzéki párt a Nemzeti Csúcson már megtette javaslatait: szerinte adót kell csökkenteni, meg kell védeni a munkahelyeket, támogatni kell a kis- és középvállalkozásokat, illetve vissza kell szorítani a korrupciót és a bürokráciát.

Navracsics korábban, a Fidesz frakcióvezetője pártja országos választmányának szombati ülésén a kormányfő összefogást szorgalmazó törekvéseiről azt mondta, Gyurcsány Ferenc nem tarthat igényt arra, hogy a Fidesz egyetlen szavát is elhiggye.