Délelőtt lezárják a Kőröshegyi völgyhidat

Vágólapra másolva!
Katasztrófavédelmi gyakorlat miatt szerdán 11 és 13 óra között lezárják a kőröshegyi völgyhidat. A gyakorlat során a hídon egy utasokkal teli autóbusz és egy veszélyes anyagot szállító kisteherautó ütközését szimulálják.
Vágólapra másolva!

Katasztrófavédelmi gyakorlat miatt 12-én 11 órától két órára lezárják a kőröshegyi völgyhidat. Az M7-es autópályán ebben az időszakban az autósok nem használhatják a bálványosi és a balatonszárszói csomópont közötti pályarészt.

Terelőútként a 6505-ös jelű utat Kőröshegyen és a 7-es számú főút Balatonföldváron átvezető szakaszát vehetik igénybe - közölte az Állami Autópálya Kezelő Zrt. kommunikációs vezetője. A terelés idején rendőrök segítik a közlekedést. A völgyhíd lezárását és a lehajtási kötelezettséget az autópálya felett elhelyezett táblák jelzik.

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte: Magyarország legnagyobb, 1872 méter hosszú viaduktjának átadása óta ez lesz az első ilyen jellegű gyakorlat. A forgatókönyv szerint a hídon egy utasokkal teli autóbusz és egy veszélyes anyagot szállító kisteherautó ütközését szimulálják. A bevetésben 15 szervezet csaknem 150 munkatársa vesz részt.