Vizsgakérdéseket árult a pécsi egyetem biztonsági őre

Vágólapra másolva!
Zárthelyi dolgozatok kérdéseit lopta ki a tanárok szobájából egy biztonsági őr a Pécsi Tudományegyetem (PTE) műszaki karán - írja az Új Dunántúli Napló egy felvételre hivatkozva. A hangfelvételen két biztonsági őr beszélget a lopásokról. A megszerzett kérdéseket diákoknak árulta.
Vágólapra másolva!

Zárthelyi dolgozatok kérdéseit adta el hallgatóknak egy biztonsági őr a Pécsi Tudományegyetem (PTE) műszaki karán - állítja az Új Dunántúli Napló, egy a lap birtokába került felvételre hivatkozva.

A mobiltelefonnal készült tízperces felvételt szeptemberben rögzítette egy biztonsági őr, amikor egyik társával beszélgetett. A felvételen főként a beszélgetést rögzítő őr beszél, aki felrója társának, hogy a tanárok irodájából dolgozatok kérdésit szerezte meg.

Az őr matematikai és mechanikai tárgyak kérdéseit szerezte meg, és darabonként ötezer forintért adta el. A Új Dunántúli Napló szerint ez elméletileg lehetséges, hiszen az őröknek kulcsuk van minden helyiséghez, hogy váratlan események esetén bárhova be tudjanak jutni.

A felvételt a napilap megmutatta a Pollack Mihály Műszaki Kar vezetőinek. Az oktatási dékánhelyettes, Kukai Tibor azt mondta: mélységesen fel vannak háborodva, haladéktalanul rendőrségi feljelentést tesznek az ügyben.

Magántitok megsértésének gyanújával eljárás indulhat az ügyben, mivel a még nem nyilvános kérdések magántitoknak számítanak. Ezért legfeljebb egyéves szabadságvesztés szabható ki. Ha bebizonyosodik, hogy az őr bement az irodákba, és elhozta a kérdéseket, akkor ennek munkajogi következményei is lehetnek.