Egyiptomi orvos lehetett a gyönki maszkos áldozata

Vágólapra másolva!
Megállított egy autót szerda reggel a Tolna megyei Gyönk közelében egy maszkot viselő férfi. Az autóban ülő nő szerint ismerősét a maszkos férfi lelőtte, aki a helyszínen meghalt. A férfi beült az autóba a nővel tovább hajtott, később kitette, és egyedül folytatta útját. Az áldozat az MTI szerint Huszein Tamert egyiptomi orvos, akit korábban zsarolással vádolt az ügyészség.
Vágólapra másolva!

Megöltek egy férfit szerdán kora reggel Gyönk közelében - mondta az [origo]-nak Farkas Kinga, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az esetről egy nő tett bejelentést a rendőrségen.

Eszerint reggel Gyönk közelében megállította a nő autóját egy maszkot viselő férfi, és a vele utazó férfi ismerősét lelőtte. Az elkövető a holttestet az út szélén hagyta, majd beült a kocsiba, és a nővel tovább hajtott, később kitette, és egyedül folytatta útját. A járművet a rendőrség Tamásiban, egy parkolóban találta meg.

Az MTI értesülése szerint az egyiptomi állampolgárságú Huszein Tamert, a Kumbor-per egyik volt vádlottja lehetett az áldozat; az értesülést a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense nem erősítette meg.

Huszein Tamer a Kumbor-perként ismert eljárás másodrendű vádlottja volt 2003-ban. Az ügyészség zsarolással és más bűncselekménnyel vádolta meg a Szegeden élő, egyiptomi származású orvost. 2005-ben a Budai Központi Kerületi Bíróság 9 év börtönbüntetésre ítélte. A delmagyar.hu 2008 februárjában arról számolt be, hogy másodfokon a Pest Megyei Bíróság az ítéletet megalapozatlannak mondta ki, és hatályon kívül helyezte. A pert 2008 februárjában a budapesti II. és III. kerületi bíróság kezdte újra tárgyalni.