Feljelentett egy fórumozót egy MSZP-s képviselő

Vágólapra másolva!
Rendőrségi eljárást kezdeményezett egy internetes fórumozó ellen Fetser János MSZP-s képviselő, Orosháza volt polgármestere, amiért kritizálta az egykori városvezető tevékenységét - írja a Magyar Nemzet. A rendőrség gyorsan megtalálta a számítógépet, amelyet a fórumozó használt, de végül nem vontak senkit felelősségre.
Vágólapra másolva!

Nem tűri a bírálatot Fetser János szocialista parlamenti képviselő, Orosháza korábbi polgármestere: rendőrségi eljárást kezdeményezett egy internetes fórum egyik hozzászólójával szemben - írja a Magyar Nemzet, amely az Orosházi párbeszéd című lap cikke nyomán számolt be a történtekről.

A két évvel ezelőttig szocialista, jelenleg jobboldali vezetésű Békés megyei város egyik lakosa az interneten - Sajtosszenya néven - kritizálta Fetser előző ciklusbéli tevékenységét. Mint írta, a polgármester tervei, elképzelései "egy megalomániás diktátor vetélt agyszüleményei, amely nélkülöz minden ésszerűséget, és csupán a látványosságra koncentrál". "Haszontalan dolgok. A város tele van holt tőkével és adóssággal. Milliárdos nagyságrendű pályázati pénzeket (amelyekből jutott rendesen a Fetser-nómenklatúrának is) költöttek el olyan dolgokra, amelyek feleslegesek" - tette hozzá.

A fórumozó kijelentései miatt a lap szerint Fetser János először feljelentést tett a bíróságon, majd az ügyészség rágalmazás gyanúja miatt nyomozást rendelt el, amelyet a Csongrád megyei rendőrség bűnügyi osztálya folytatott le. A nyomozók az internetes szolgáltatótól kikérték a hozzászóló számítógépének IP-címét, így megtalálták az előfizetőt, akit - családtagjaival együtt - kihallgattak. Mivel azonban a lakás egyik szobájában található számítógépet bármelyikük használhatta, a rendőrök nem tudták megállapítani, kit takar a Sajtosszenya név, és lezárták az eljárást.

A Magyar Nemzetnek arra a felvetésére, hogy közszereplőként többet kell tűrnie, Fetser azt válaszolta, hogy nem szereti, ha valaki "elbújik a véleménye mögé". Szerinte egy joghézagról van szó, és kíváncsi volt, "mi hozható ki az esetből: lehet szankcionálni, vagy sem". "Előfordulhat az is, hogy túlságosan konzervatív módon viszonyulok az internet újításaihoz" - tette hozzá a politikus.