MN: Hallgat az MSZP a Zuschlag-perben emlegetett Feriről

Vágólapra másolva!
Nem akarja befolyásolni a bírósági eljárást, ezért nem kommentálja sem a kormány, sem a szocialista párt, hogy a Zuschlag-perben bemutatott hangfelvételek szerint Zuschlag János egy Feri nevű férfivel alkudozott sorsáról - írja a Magyar Nemzet. A lap a szocialista párt több Ferenc keresztnevű képviselőjét is megkérdezte arról, hogy ki lehet a Zuschlag által emlegetett Feri.
Vágólapra másolva!

Nem reagál a kormány arra, hogy Zuschlag János az ellene folytatott perben bemutatott hangfelvételeken egy Feri nevű férfit emleget, akivel egyezkedett sorsáról 2004-es lemondása után - írja a Magyar Nemzet, amely a szocialista párt több Ferenc keresztnevű vezetőjét megkereste a hangfelvételekkel kapcsolatban. A lapnak Budai Bernadett kormányszóvivő ezt azzal indokolta, hogy nem szeretnének egy bírósági eljárást semmilyen módon kommentálni, mert az óhatatlanul is befolyásolás lenne. A szocialista párt szóvivője, Nyakó István szintén azt mondta, hogy a per jogerős lezárásáig nem nyilatkoznak.

"Nincsen négymilliárdom, jelentem" - mondta a lapnak Juhász Ferenc, az MSZP elnökhelyettese arra a kérdésre, vajon ki lehet a Zuschlag által emlegetett Feri. (A keddi tárgyaláson bemutatott hangfelvételek szerint Zuschlag azt mondja Feriről, hogy neki négymillárdja van). A Miniszterelnöki Hivatal államtitkára, Baja Ferenc pedig kijelentette, hogy nem tárgyalt Zuschlag Jánossal, így semmiféle alkudozásba nem ment bele. A lap szerint Kiss Ferenc szocialista képviselő csak 2006-ban, a Zala megyei listán került be a parlamentbe, így nem valószínű, hogy korábban lett volna beleszólása Zuschlag sorsába.

A Zuschlag-per keddi tárgyalásán játszottak le egy hangfelvételt, amelyet Lados rögzített 2005. szeptember 12-én. A felvételen csak Zuschlag hangja hallatszik, aki a lemondása utáni időszakról mesél valakinek telefonon keresztül, többször említve Ferit, akinek a teljes nevét nem mondja ki. Egy alkalommal például arról panaszkodott, hogy "nem érti a Feri, hogy ez egy pénzből és erőből működtetett rendszer". "Úgy érzem Ferinek küldetéstudata van. Ez betegség. Ez nagyon súlyos betegség" - hallható a felvételen.

A bemutatott felvételeken a Terror Háza előtti viccelődése miatt 2004-ben lemondott Zuschlag arról is beszél, hogy kompenzációt kért a párttól: "Nem azt mondtam, hogy adjanak 75 milliót vagy 50-et, hanem hogy akkor nézzünk nekem valami olyan feladatot, ami nekem egzisztenciális alapokat nyújt és a pártnak is jó". Megemlíti azt is, hogy Feri "gyakorlatilag mindent rám akar kenni", illetve hogy a pártvezetésben "még meg vannak sértődve, hogy védekezek, hogy alkudozni akarok".