Fölösleges táblákra vadászik a hevesi rendőrség

Vágólapra másolva!
Ki szeretné szűrni a feleslegessé vált, indokolatlan KRESZ-táblákat a Heves megyei rendőrség, és ehhez a lakosság segítségét kérni. Vezetéstechnikai képzést sorsolnak ki azok között, akik bejelentést tesznek ilyen fölösleges táblákról.
Vágólapra másolva!

A felesleges KRESZ-táblák kiszűrésére táblavadászatot hirdet a Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság - közölte kedden a rendőrség. Arra biztatják a lakosságot, hogy a közlekedésbiztonság javítása és a szükségtelen büntetések elkerülése érdekében jelezzék, ha Heves megyében november 20. és december 2. között általuk feleslegesnek ítélt KRESZ-táblával találkoznak - mondta el a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Soltész Bálint.

A rendőrség azt kéri, hogy aki indokolatlannak tűnő vagy megtévesztő KRESZ-táblákkal, esetleg "kint felejtett" táblával találkozik Heves megye útjain, az a tábla fotóját vagy az azonosításhoz szükséges helyszín pontos leírását jutassa el a Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottságnak. Akik valós problémáról értesítik a rendőröket, sorsoláson vesznek részt, a fődíj egy ingyenes "csúszóspályás" vezetéstechnikai képzés.

Jövőre vizsgálják felül közlekedésbiztonsági szempontból az érdemi bejelentéseket, az eredményekről tájékozatni fogják a lakosságot is - mondta a szóvivő.