Fehér port küldtek a XII. kerületi MSZP-nek

Vágólapra másolva!
Fehér port küldtek ismeretlenek az MSZP XII. kerületi irodájába. Ez szerdán már a második ilyen küldemény, délelőtt a debreceni MSZP-irodába is fehér por érkezett. A XII. kerületben reggel összefestékezték a turul-szobrot, és szerdán a Fidesz óbudai irodáját is támadás érte: elégették a zászlaját. Az újpesti MSZP-iroda udvarára nemrégen csőbombát dobtak, a tettes a gyanú szerint egy tűzszerész.
Vágólapra másolva!

Fehér port tartalmazó postai küldemény érkezett szerda délelőtt az MSZP XII. kerületi, Kiss János altábornagy utcai szervezetének irodájába - közölte a párt XII. kerületi elnöksége. Az ügyvezető alelnök, Papp Sándor feljelentést tett az ügyben.

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes, a kerületi MSZP elnöke szerint a küldemény "a demokrácia elleni újabb támadás". Hagyó elítélte a XII. kerületi turul-szobor elleni szerda reggeli támadást is - a szobrot ismeretlenek összefestékezték, vörös festékkel magyar és szlovák nyelvű feliratot festettek rá.

"A közeli hetekben a hasonló fehérporos fenyegetések és a különböző politikai indíttatású szoborrongálások, a csőbombás kísérlet, a kézigránátos és Molotov-koktélos merényletek valósággal egymást érik. Mindezek - pártállástól és világnézettől függetlenül - minden, magát demokratának tekintő embert őszinte riadalommal kell, hogy eltöltsenek" - közölte Hagyó.

Szerda délelőtt fehér port tartalmazó, feladó nélküli boríték érkezett az MSZP debreceni székházába is. Az MSZP újpesti irodája ellen korábban kézigránátos, illetve csőbombás támadást intéztek, az óbudai Fidesz-iroda zászlóját ugyancsak szerdán megégették.