Túszul ejtettek egy 20 éves budapesti fiút, elfogták az emberrablókat

Vágólapra másolva!
Ismeretlenek elraboltak egy 20 éves budapesti fiút, és 10 millió forint váltságdíjat követelnek a nővérétől, és azt állították: ha nem kapják meg a pénzt, megölik a fiút és az édesanyját - erről szerdán este érkezett bejelentés a rendőrséghez. A rendőrök másnap elfogták a két jordán emberrablót. Azóta a fiú is kiszabadult - közölte a BRFK.
Vágólapra másolva!

Szerdán egy ügyvéd tett bejelentést a rendőrségen arról, hogy ismeretlenek elraboltak egy 20 éves budapesti fiút, és szabadon bocsátásáért 10 millió forintot követelnek. A nyomozóknak a fiú nővére azt mondta: öccse telefonjáról hívták fel az emberrablók, és azzal fenyegetőztek, ha nem fizet, megölik előbb a fiút, majd az édesanyját. A nő arról tájékoztatta a rendőröket, hogy korábban egy belvárosi pénzváltó alkalmazottja volt, ahol elszámolási vitába keveredett munkáltatóival.

Az emberrablókat kevesebb mint egy nap alatt elfogta a rendőrség: a szervezett bűnözés elleni osztály és az akció osztály nyomozói elfogtak két jordán férfit, akiket az emberrablással gyanúsítanak. A bűnözők maguk jelöltek meg egy helyet a pénzátadásra, ennek közelében álltak terepjárójukkal, amelyben korábban az elrabolt fiút is szállították.

A nyomozók ekkor még nem tudták, hogy hol van a túszul ejtett fiú. Az elfogott férfiak bűntársai őrizték, akik a rendőrség szerint megijedhettek a történtektől, ezért csütörtökön a XIII. kerületben, a Fiastyúk utcában szabadon engedték a fiút.

A BRFK emberrablás megalapozott gyanúja miatt nyomoz a két jordán állampolgárságú férfi, A. M. és R. A. ellen.