Előjogokat kapnak a bringások Erzsébetvárosban

Vágólapra másolva!
Mindkét oldalról behajthatnak az egyirányú utcákba, és a kereszteződésekben a kocsisor élére állhatnak - ilyen új jogokat kapnak a biciklisek Budapest VII. kerületében - számolt be az RTL Klub Híradója.
Vágólapra másolva!

Szerdán döntött Budapest VII. kerületének képviselőtestülete az idén meghirdetett kerékpáros program folytatásáról. A változtatások között van, hogy a biciklisek az egyirányú utcákba szemből is behajthatnak majd, valamint a forgalmasabb kereszteződésekben a többi jármű előtt, külön sávból hajthatnak át - számolt be az RTL Klub Híradója.

Utóbbihoz hasonló megoldást alkalmaznak más külföldi nagyvárosokban, például Brüsszelben is. A biciklisek többsége egyébként is igyekszik a kereszteződésekben a kocsisor élére jutni, az erzsébetvárosi újítás azonban ezt most megkönnyítheti.

A változtatásokat jövő év elején vezetik be, miután felfestik az új útburkolati jeleket, és elkészítik a forgalmi jelzőtáblákat.

Az RTL Klub beszámolója szerint Hunvald György kerületi polgármester azt mondta, hogy a nemzetközi gyakorlatban már bevált módszerekkel akarják emberibbé és környezetbarátabbá tenni a belvárost.