Sorozatos mobilrablással gyanúsítanak egy kamaszt

Vágólapra másolva!
Késsel fenyegetett meg járókelőket, és elvette mobiltelefonjukat - ezzel gyanúsít a rendőrség egy 16 éves fiút, akinek ügyét vádemelési javaslattal adták át az ügyészségnek. A fiú a gyanú szerint több mint tíz bűncselekményt követett el.
Vágólapra másolva!

Lezárta a nyomozást a főváros XII. kerületi rendőrkapitánysága a 16 éves K. Dániellel szemben, akit azzal gyanúsítanak, hogy mobiltelefonokat rabolt, illetve lopott járókelőktől. A rendőrség vádemelési javaslattal továbbította az ügyet az ügyészségre. A gyanú szerint a fiúnak több esetben társai is voltak a bűncselekmények elkövetésénél.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményéből kiderül, hogy K. Dániel a gyanú szerint idén januárban hét embert fenyegetett meg az utcán, és követelte tőlük mobiltelefonjukat. Január 4-én például késsel megfenyegetett egy diákot, majd elvette mobilját és pénzét - áll a közleményben.

Nem mindig járt azonban sikerrel. Január 25-én a XII. kerületi Koszta utcában felszólított egy arra sétáló diákot, hogy adja oda neki mobilját, majd amikor a fiú nem volt erre hajlandó, akkor többször arcon ütötte. A kisfiú a bántalmazás ellenére sem adta oda a telefont és sikerült elszaladnia - derül ki a rendőrségi közleményből.

A nyomozók szerint K. Dániel tavaly novemberben is elkövetett hasonló bűncselekményeket. Akkor is késsel fenyegetett meg járókelőket, és többen oda is adták neki mobiltelefonjukat. A rendőrség közölte, hogy a nyomozás során rátaláltak egy orgazdára is, aki a gyanú szerint egy 40 éves algériai állampolgár.