Biciklist gázolt halálra egy MSZP-s parlamenti képviselő

Vágólapra másolva!
Elgázolt egy biciklist egy parlamenti képviselő Hajdú-Bihar megyében, a kerékpáros a mentőben meghalt - közölte a rendőrség. A képviselő a vizsgálat érdekében a helyszínen lemondott mentelmi jogáról és az alkoholszondát is megfújta, ami negatív volt. A politikus közleményben írt arról: minden erejével megpróbált segíteni az áldozaton.
Vágólapra másolva!

Halálos baleset történt a Hajdú-Bihar megyei Sárrétudvari külterületén, a balesetnek részese volt egy országgyűlési képviselő is. Csontos János szocialista képviselő gázolt el autójával egy kerékpárost, aki életét vesztette. Vezendi Jánosné, a rendőrség megyei szóvivője megerősítette az információt a balesetről és arról, hogy a gázoló egy parlamenti képviselő. A biciklis kórházba szállítás közben, a mentőben meghalt - tette hozzá.

A képviselő - akit a rendőrségi szóvivő nem nevezett meg - lemondott mentelmi jogáról, együttműködött a kiérkező rendőrökkel, és megfújta az alkoholszondát is, ami negatív volt. Vállalta a vérvételes vizsgálatot is - mondta a szóvivő. A vizsgálat a közlekedési ügyész bevonásával folytatódik.

A baleset után Csontos János közleményt adott ki. Ebben azt írta, hogy a kora esti órákban Sárrétudvari és Biharnagybajom között az autójával elütött egy 50 év körüli kerékpárost. A közlemény szerint a baleset lakott területen kívül, esőben történt. A képviselő szerint a férfi kivilágítatlan kerékpárral, láthatósági mellény nélkül tűnt fel előtte.

"Alkoholt nem fogyasztottam, (...) az áldozaton minden erőmmel megpróbáltam segíteni. (...) Az eljárás érdekében a helyszínen lemondtam képviselői mentelmi jogomról. A tragédia mélyen megrendített" - írta Csontos János.

Az 54 éves politikus hat éve parlamenti képviselő, 2002-ben Hajdú-Bihar megyei területi listáról jutott az országgyűlésbe, 2006-ban pedig egyéni mandátumot szerzett. Két éve a mezőgazdasági bizottság tagja, 2005-ben egy ideig az MSZP frakcióvezető-helyettese is volt.