Kényszerszünet a szekszárdi kórházban

Vágólapra másolva!
A szakrendelés kényszerű szüneteltetését, a rendelőintézet ideiglenes bezárását tervezi, takarékossági okokból, a Tolna Megyei Önkormányzat Balassa János Kórháza az év végére - erősítette meg az MTI-nek a teol.hu portálon megjelent hírt szombaton Muth Lajos főigazgató.
Vágólapra másolva!

Egész évben azt hallották a kormányzattól, a szakminisztériumtól, hogy az év során visszatartott, három havi késleltetett finanszírozást végül a kasszamaradványból meg fogják kapni, és most úgy tűnik, hogy ez elmarad - mondta el a főigazgató. Hivatalosan ugyan semmi információt nem kapnak, csak a sajtóban megjelent nyilatkozatokból tájékozódnak, de a főigazgató szavai szerint "még egy hónappal ezelőtt is azt mondták, hogy az egészségügyi alapban lévő 60 milliárd forintot szétosztják a kórházak között".

Még nem született döntés a megoldásra, de vizsgálják a lehetőségét annak, hogy a betegellátás fenntartása mellett milyen takarékossági intézkedést hozzanak. Tájékoztatása szerint a megye vezetőivel is összeülnek, ám igazából nem lát reményt a hiányzó pénz előteremtésére.

Az elképzelésük szerint december 20-tól január 5-ig bezárnák a rendelőintézetet, így nem kell fűteni, világítani, az orvosok, nővérek pedig kivennék bennmaradt szabadságukat. Ugyanakkor minden szakmában biztosítanák a betegellátást, ügyeleti szinten egy másik rendelőben, a kórházi osztályokon. Ez azt jelentheti, hogy arra az időszakra nem jegyeznek elő újabb betegeket, csak a korábban bejelentkezetteket fogadják.