Befagyasztanák a béreket a fővárosi cégeknél

Vágólapra másolva!
A pénzügyi válság miatti megszorítás eredményeként a főváros vezetése befagyasztaná nemcsak a köztisztviselők, hanem a tulajdonában álló cégek alkalmazottainak bérét is - számolt be az RTL Klub Híradója. A Főpolgármesteri Hivatal erre nem utasíthatja a vállalatokat, de levélben fogja kérni a bérbefagyasztást.
Vágólapra másolva!

Az ideinél szűkebb költségvetéssel számol jövőre a főváros vezetése - közölte az RTL Klub Híradója, amely szerint ugyan pontos számok még nincsenek, de várhatóan az iparűzési és az idegenforgalmi adóból, valamint az állami költségvetésből milliárdokkal kevesebb kerülne Budapest kasszájába.

Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes a televíziónak elmondta, hogy ezért a köztisztviselők mellett a főváros tulajdonában álló társaságok - például a BKV vagy a közterület-fenntartó - alkalmazottai sem kapnának több pénzt az ideinél.

A fővárosi vezetés utasítást ugyan nem adhat a cégeknek a bérbefagyasztásra, de levélben ezt kéri majd a vállalatoktól. "Ezt meg kell próbálnunk érvényesíteni" - fogalmazott Ikvai-Szabó.

Az RTL Klub szerint a költségvetési koncepcióban felmerülnek olyan új bevételi lehetőségek mint a belvárosba behajtó autósoktól szedendő dugódíj, illetve az, hogy kitolják a parkolási övezetek határait és megemelik a parkolási díjakat. A főpolgármester-helyettes szerint azonban ezekről konkrét döntés még nem született.