Három nagyobb baleset volt, csúsznak a pesti hidak

Vágólapra másolva!
Csúszósak a hidak és a felüljárók, de a legtöbb út járható a fővárosban a fagy és a korábbi havazások ellenére. Az időjárás miatt Budapesten három nagyobb baleset volt, az országutakon eddig egy súlyosabb sem.
Vágólapra másolva!

A budapesti főútvonalak járhatók, a főváros külső területének útjai, a hidak és a felüljárók azonban csúszósak, nedvesek. A mellékutcák megtisztítását már elkezdték, de még sok helyen síkos az aszfalt, különösen a budai hegyekben.

A fővárosban három nagyobb baleset volt hétfőn reggel, az egyik a Margit híd előtt a Lánchíd felé vezető oldalon történt. Három autó ütközött össze, a baleset miatt a Dráva utcától kezdődött a dugó. A Nagyvárad térnél történt balesetben ketten súlyosan megsérültek. Két autó ütközött össze, sofőrök sérültek meg. A környéken hosszú kocsisorok alakultak ki a helyszínelés miatt - közölte a rendőrség.

Az Erzsébet híd budai hídfőjénél is baleset történt, emiatt a Krisztina körútról a híd irányábn alakult ki torlódás. Korábban a Haller utcában is történt baleset a villamossínen, ezen kívül kisebb ütközésekről tudunk - mondta az [origo]-nak a Fővinform ügyeletese.

Mivel reggel nem volt csapadék az országban, a szél többnyire felszárította az utakat. Nedves útszakaszok ott vannak, ahol vasárnap havazott: Esztergom környékén, a Pilisben, a Börzsönyben és a Mátra nyugati felén. A legtöbb helyen jók a látásviszonyok is, kivéve Tatabánya és Esztergom környékét - közölte az Útinform.

A hó és a fagy miatt hétfőn nem történt baleset, legalábbis az Útinform ügyeletese nem tudott róla. Reggel Sárvár környékén, a 88-as főúton ütközött össze két személyautó frontálisan, azonban a balesetet feltehetően nem az útviszonyok okozták. A helyszínelés még tart, emiatt lezárták az utat.